Camp & Travel
 
 
 
Camp and Travel Haberdar Ol!
Kamp alanlarýndan, rotalardan, yeni yerler ve gezilerden haberdar olmak için eposta adresinizi giriniz.
Gökova (Akyaka) Orman Kampý
Gidiþ Tarihi: 28 Eylül 2008 Pazar
 
Yiyecek Kamp alaný, Akyaka merkeze çok yakýn. Her türlü ihtiyacýnýzý merkezdeki marketlerden karþýlayabilisiniz. Kamp alaný içerisinde bir büfe bulunuyor ama sadece sezonda açýk.   Masa/Sandalye Tahta banklar mevcut
Su Bulaþýk ve çamaþýr yýkamak için ayrý lavabo ve çeþmeler var. Çeþmelerden akan su içme suyu olarak kullanýlmýyor.Sýcak ve soðuk duþ mevcut.   Elektrik Kamp alanýnda elektrik panolarý var. Kullandýðýnýz kadar ücret ödüyorsunuz. Yanýnýzda kablo olmasý gerekiyor.
Çadýr Zemini Çam yapraklarýyla kaplý, toprak ve düz zemin   Alternatif Konaklama Karavan için de uygun (7,5 TL). Bungalov evler var. Gecesi 175 TL, evlerde 6-8 Kiþi rahatlýkla kalabilir.
Tuvalet Bay/ Bayan tuvaletler var. Tuvalet kaðýdý, sabun yok. Çoðu kampçý, burada uzun süreli kaldýðý için tuvaletler temiz kullanýlýyor.   Ateþ Yakma Çam ormaný içinde yer alan bu kamp alanýnda ateþ yakmak kesinlikle yasak.
Ücret Çadýr baþý konaklama 7,5 TL, bir çadýrda max 4 kiþi kalabiliyorsunuz. Ek sayýlar için kiþi baþý 2 TL      GPS N37 03.282 E28 19.253
Telefon 0(252) 243 4398   GSM
Eposta   Web -
Adres
 

Ulaþým
Muðla'nýn merkezine 30km mesafede olan Akyaka'ya Muðla Otogarýndan sezonda her yarým saate bir dolmuþ kalkýyor. Akyaka'ya ulaþtýðýnýzda sahilden saða doðru ilerlediðinizde kumsalýn sonunda Orman Kampýnýn giriþini göreceksiniz.

Gökova (Akyaka) Orman Kampý

Mekan
30 dönüm üzerine kurulu. 300 çadýr ve 70 karavan kapasiteli bu kamp alaný Yücelen Hotel tarafýndan iþletiliyor. Orman Bakanlýðý'ndan uzun süreli kiralananan bu kamp alaný, çam aðaçlarýyla kaplý ve Akyaka sahiline 150 metre uzaklýkta. Kamp alanýnýn içerisinde 8 koy bulunuyor ve bütün koylardan kolaylýkla  denize girilebiliyor.  Kamp alanýnda dilediðiniz yerde çadýr kurabiliyorsunuz. Kalabalýk zamanlarda bile masa sýkýntýsý olmuyor.  Tuvalet, sýcak soðuk duþ, çamaþýrhane, bulaþýkhane var. Hepsi oldukça temiz çünkü burada kalan kampçýlar çok özenli. Dilerseniz elektrik de alabiliyorsunuz, tüketiðiniz kadar elektrik için ücret ödüyorsunuz. Alanda aydýnlatma bulunuyor. Elektrik kullanacaksanýz yanýnýzda uzatma kablosu olmasýnda fayda var. Sezonda açýk olan bir büfe ve restaurant da mevcut. Gökova Orman Kampý, Akkaya merkeze çok yakýn, bu yüzden tüm ihtiyaçlarýnýzý kolaylýkla karþýlayabiliyorsunuz. Kampta bir çocuk parký ve basketbol sahasý da var. Gökova Orman Kampý, Orman Bakanlýðý tarafýndan özel iþletmelere kiralanmýþ olan kamp alanlarýnýn içinde gerçekten en iyisi. Her zaman bakýmlý, temiz, su sorunu olmayan ve kampçýlarý tarafýndan da korunan çok özel bir alan. Akyaka'ya , Azmak Deresi'ne , Çýnar Koyu'na yakýnlýðý sayesinde burada kaldýðýnýz her gün için güzel planlar yaparak çok iyi vakit geçirebilirsiniz. Yücelen Hotel'den kiralayarak bisiklet turu yapabilir, su sporlarýyla ilgileniyorsanýz yine buradan ekipman kiralayabilirsiniz. Civar koylarý gezen tekne turlarýna da katýlabilirsiniz. Eðer arabanýz var ise yada otostop çekerseniz mutlaka Akbük Koyu'nu ziyaret edin. Tertemiz ve masmavi  ve belki de ünlü Fok Balýðý 'Badem' e rastlayabileceðiniz çok keyifli bir koy. Çýnar Koyu'na yürüyerek yarým saatte ulaabilirsiniz. Azmak Deresinin denize döküldüðü yerdeki balýkçýlarda balýk ekmek, köfte yada kokoreç yemenizi, kahvaltý yapmak isterseniz de dolmuþ duraðýnýn karþýsýndaki Belediye Çay Bahçesini denemenizi öneririz. Merkez'deki restaurantlarda da fiyatlar makul.

Dikkat Edilmesi Gerekenler
Akyaka'da 'Deli Mehmet' adý verilen ve ne zaman esip ne zaman duracaðý belli olmayan rüzgara her an rastlayabilirsiniz.

 
Fotoðraflar
Deniz
 
Deniz
 
Deniz
 
Sahilden Kamp Alaný
 
Sahil
 
Sahil
 
Sahil
 
Kamp Alaný
 
Çöp Alanlarý
 
Çadýr
 
Çadýr Alaný
 
Çadýr Alaný
 
Çadýr Alaný
 
Çamaþýr Yýkama Yeri
 
Çadýr
 
Restoran
 
Kamp Giriþi ve Kiralýk Çadýrlar
Kampýn Bulunduðu Yer
Türkiye > Muðla > Ula > Akyaka
 
Yorumlar
Tek kelimeyle ^^harika^^ bir kamp alanýdýr.. Sadece görmek yetmez yaþamak gerek!!!
Aydýn YILDIZ (05.12.2011 20:53)
Doða harikasý bir yer. Ancak sivrisinekleri korkunç. Kendinizi ateþin içine düþmüþ gibi hissediyorsunuz. Kamp yönetimince çevre temizliði çok iyi yapýlmalý, ilaçlama daha sýk tekrarlanmalýdýr. En önemlisi burada kamp yapan insanlarýn çevre temizliðine olan duyarlýlýklarýdýr. Bunu söylemek ise çok zor.
Abidin Demirkaya (27.09.2011 00:48)
22 Temmuz ile 30Temmuz arasý Gökovadaydým ben çadýrýmý götürdüm 17.5 liradan toplam 140 lira verdim.Siz çadýr kiraladýnýz sanýrým.....40 lirayý verdiniz???Þaþýrdým......
Soner Kanar (04.09.2011 01:24)
evet kesinlikle harika bir yer. tatilimi fethiye de geçirip dönerken merak edip uðradým, ve yanlýþ tercih yaptýðýmý o zaman anladým esas tatil kavramýnýn burada olacaðýný kanaat getirdim. bundan sonra burasý favori yerim herkese duyrulur. seneye bu doða harikasýnda bulaþalým. saygýlar
ekrem çalýþ (02.09.2011 15:34)
kesinlikle tavsiye ediyorum..çok güzel bir ortam doðayla iça içe bir yaþam ve herþeyden öte komþuluk diye bir kavram var orda öyle böyle deðil..ben hayran kaldým cok eksýðimiz vardý gýderken fazlasýyla temýn ettýk ..ama ilk kez gidicek arkadaslar varsa aranýzda temkýnlý olmakta fayda var..orda daha da rahat edebýlmek adýna ..çokta ucuz býr tatlý oluyor..çadýr ve karavan manzaralarý sizi þaþýrtmasýn ..gitmeyenler ne demek istediðimi gidince anlayacaklardýr :)
seyyah kýzz (25.08.2011 22:51)